Bedre Bad - Bedre Energi - Pillefyr

Brug for hjælp? – kontakt mig i dag:

Peter Hocke
Aut. VVS-installatør – Bedre Bad partner
Peter Hocke - Bedre Bad Bedre Energi Holbæk

Optimering af stoker- og pillefyr

Energioptimering af stoke- eller pillefyr – reducer dine varmeudgifter med op til 50%

Stokerfyr eller pillefyr er et rigtig godt alternativ til opvarmning af huset og brugsvandet. Hvis du i dag bruger et olie- eller naturgasfyr kan du spare halvdelen af dine varmeudgifter ved at udskifte til et nyt stoker- og pillefyr.

Pillefyr og stokerfyr er yderst driftsøkonomiske og den umiddelbart omkostningstunge investering tjener sig hurtigt ind igen. Fordelen ved at vælge et stokerfyr frem for et pillefyr er, at stokerfyret både kan forbrænde træflis og træpiller. Men de forbrænder begge to meget effektivt og samtidigt ses træpiller som CO2-neutral brændsel. Pillefyr og stokerfyr er et miljørigtigt alternativ og det skyldes, at træpiller afgiver den samme mængde CO2, som træet har optaget under væksten. Hvis træet var rådnet op i skoven, så ville det frigive samme mængde CO2, som det giver ved fyring i dit nye pillefyr eller stokerfyr.

I dag er mange stokerfyr og pillefyr fuldautomatiske, hvilket betyder at der ikke er mere arbejde ved dem i forhold til at fyre med olie eller naturgas.

Bedre Bad - Bedre Energi - Pillefyr

Pillefyr – Lidt manuelt arbejde, men meget billigere

  • Man skal ca. 1 gang om ugen fylde Pillefyrets beholder med træpiller. Det er en ganske simpel proces at gøre, man skal bare åbne en pose og hælde det ned i toppen af træfyret. Derudover gør man klogt i at rense fyret en gang i mellem, for at bevare det bedst mulige varmeudbytte fra pillerne. Nogle vil sige man bør rense for hver palle træpiller man bruger eller ca. hver anden/tredje uge. Det er lidt op til en selv, hvor tit man vil gøre det. Det tager ikke lang tid at rense fyret.
  • Pillefyret kræver derfor næsten intet arbejde, andet end man lige skal huske at fylde det op og rense det en gang imellem, hvilket man kan sætte en alarm til eller noget, så man husker at gøre det. Sammenligner man pillefyr med naturgas eller oliefyr går man fra intet arbejde til minimalt arbejde, dog sparer man i omegnen af 1000+ kr. om måneden ved at skifte, hvilket giver opfyldningen af fyret en ret god timeløn. Der vil heller ikke gå mange år før Pillefyret har tjent sig selv.
  • Pillefyret vil kræve mere plads end andre energianlæg som oliefyr og naturgasfyr.
  • Til slut bør man være obs på at kvaliteten af træpiller varierer fra leverandør til leverandør. Jo mere forsigtigt pillerne behandles under pakning og fragt, desto bedre vil de brænde. Rystes og behandles poserne med piller ret voldsomt, vil der ligesom bunden i dine morgenmadspakker, ligge smuld. Smuld har en lavere brandværdi, hvilket betyder du får mindre varme ud af dine piller.

Hos Bedre Bad – Bedre Energi Holbæk har vi stor erfaring med etablering og service af stokerfyr og pillefyr, opgaver vi har udført over det meste af Fyn, så kontakt os allerede i dag på tlf. 64 71 56 46

Kontakt os på mail info@gj-vvs.dk

close
Din bestilling
close
Udfyld kontaktoplysninger
close
Navn
Email
Telefon
Adresse
Postnummer
By
OBS!
Dette er en bestilling, som først er bindende, når vi har bekræftet din ordre. Priserne er inkl. levering og montering. Du modtager først en faktura efter vi har leveret og monteret din bestilte løsning. Vi kontakter dig inden for 1 hverdag om leveringstidspunkt, der passer dig, og evt. særlige forhold samt den endelige pris.